Violerne

- natur i børnehøjde

Dagligdagen


Vi elsker at være ude og dagen vil primært foregå ude, da der er fokus på, at udebørn er sunde børn.
Børn udvikler sig bedre fysisk, mentalt og socialt i naturen og de kropslige udfordringer og sanseoplevelser uderummet byder på, kan intet erstatte.

 

Morgen
Vi hygger os med morgenmad mellem kl. 6.30-7.30.
Der vil være havregrød, havregryn med mælk, yoghurt naturel, boller/knækbrød/brød med div. pålæg til.

Formiddag
Efter morgenmaden vil vi gå en tur ud i haven, gå en tur i skoven, gå en tur til åen eller besøge legepladsen.
Er der små børn som skal sove til middag, vi vi være hjemme i haven, så de kan få deres lur.
Børnene vil blive tilbudt en formiddagssnack i form af rugbrødsmad og grøntsager samt frugt.

Frokost
Til frokost veksles der mellem varm og kold mad.
Den kolde frokost vil bestå af rugbrød med diverse pålægstyper, med alt fra fisk, kødpålæg, avocadomadder, æg og dertil hørende årstidens grøntsager.

Den varme mad vil bestå af klassiske danske retter såsom boller i karry, frikadeller, spaghetti med kødsovs.
Jeg vil også tilbyde supper og forskellige former for grød med jordbær/æblemos.

Efter frokost vil børnene blive puttet i egen barnevogn under den overdækket terasse.

Eftermiddag
Når luren har nået sin ende, vil børnene blive tilbudt hjemmebagte boller, rugbrødssnitter eller lign. samt årstidens frugter.

Eftermiddagen vil blive brugt i haven eller indenfor med sang, motorik og understøttelse af læreplanerne.

 

Violernes værdier

Tryghed
For mig er det vigtigt at jeres børn og ikke mindst I som forældre føler jer trygge når I afleverer jeres barn. Barnet bliver afleveret til den samme person hver dag og vil være i de samme trygge faste omgivelser.

Glæde
Jeg arbejder meget bevidst med anerkendende pædagogik og Marte Meo, hvilket vil sige, at jeg har fokus på at se og følge barnets gode initiativer, bekræfte barnets følelse og handling, og at styrke barnets selvværd, ved selv at være smilende og imødekommende. Jeg lægger vægt på, at barnet skal føle sig set og værdsat samt sætter en ære i at skabe glæde og tryghed omkring os.

Udvikling
Jeg har fokus på børnene og deres unikke personligheder, men vil samtidig udfordre dem med henblik på læreplanerne, som handler om krop og bevægelse, sproglig udvikling, barnets alsidige personlige udvikling og sociale kompetencer, natur og naturfænomener, kulturelle udtryksformer og værdier.
Jeg vil skabe ro og gentagelse i hverdagen og ikke udsætte børnene for situationer, de ikke kan, f.eks. stiller jeg kun de krav til børnene, som jeg ved, de kan magte. 

Kreativitet
Jeg vil i forbindelse med læreplanstemaerne og årstiderne være kreativ på forskellige måder.
Jeg vil male, lave forskellige værker, bla. af ting vi har fundet i naturen. Alle tegninger og kreative ting vil I få med hjem. 

Søvn
For mig er det vigtigt at barnet får en rigtig god søvn og får lov at sove så længe de kan. Jeg vækker dem nødigt, da barnet gennen sin søvn restituerer sig og bearbejder alle de indtryk de modtager i løbet at sine vågne timer. Opleves der problemer omkring søvn hjemme eller hos mig snakker vi om det, da alle børn har individuelle behov. 

God service
Når I henter jeres barn er det vigtig for mig at fortælle om dagen. Hvordan har dit barn haft det og hvad har vi lavet. Jeg starter op med "Barnets bog". En bog hvor I kan sætte billeder af mor, far, søskende, hus osv. I denne bog vil jeg så indsætte tegninger, malerier og billeder fra barnets ture, aktiviteter, barnets fødselsdag m.m. Mappen vil følge med barnet i Børnehaven.